Тайвань уперше відкрив вогонь по безпілотнику КНР, що підлетів до його території

Військові Тайваню відкрили вогонь по китайському безпілотнику, який наблизився до островів Цзіньмен.

Це стало першим схожим інцидентом за всю історію китайсько-тайванської напруженості.

Про це в вівторок, 30 серпня, повідомляє Taiwan News.

За даними командування оборони Цзіньмен, безпілотники 29 серпня без попередження тричі здійснили прольоти в районах островів Дадан, Ердан і Шию. Після попереджувального пострілу сигнальними ракетами дрони відлетіли в бік Китаю.

Але пізніше ще один безпілотник знову увійшов у повітряний простір над закритими водами острова Ердан. Тайванські війська оголосили попередження, але тільки після запуску сигнальної ракети дрон відлетів.

Напередодні командування оборони Цзіньмен заявило, що буде збивати всі безпілотні літальні апарати КНР, які “не дослухаються до попереджень”. Інцидент у вівторок став першим випадком, коли було відкрито вогонь по китайському дрону.

Контекст

Пекін вважає острів Тайвань своєю суверенною територією, хоча Комуністична партія Китаю ніколи не контролювала його. Натомість нинішня влада Тайбея виступає за незалежність острова. США офіційно не визнають Тайвань, але підтримують його дипломатично, економічно та військово.

Читайте також:
Тайвань передав Україні 800 дронів-бомбардувальників, – Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна