Рада у першому читанні ухвалила закон про медіа

Верховна Рада у першому читання підтримала новий закон “Про медіа” №2693-д.

Законопроєкт підтримали 233 депутати у вівторок, 30 серпня, пише “Європейська правда”.

За документ проголосували 179 депутатів від “Слуги народу”, 6 – від “Батьківщини”, 12 – “Платформа за життя і майбутнє”, 7 – Партія “За майбутнє”, 12 – “Довіра”, 12 – “Відновлення” та 5 позафракційних.

“Європейська солідарність” та “Голос” не дали голосів за документ.

Варто зазначити, що 29 серпня 34 народні депутати з п’яти фракцій та позафракційні звернулися до спікера Ради з закликом зняти з найближчого пленарного засідання законопроєкт “Про медіа”.
Так, нардеп “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович зазначив, що гуманітарний комітет має ще раз розглянути законопроєкт і “усунути усі небезпеки розмінування культурного кордону з Росією”.
В’ятрович зазначив, що “комусь дуже хочеться протягнути закон у першому читанні саме зараз і обов’язково з антиукраїнськими нормами”.

В’ятрович також зреагував на вже ухвалений документ у першому читанні:

“Багато хто голосував, повіривши обіцянкам авторів законопроєкту врахувати поправки, що зберігають захист українського культурного простору. І я певен, що якщо ці поправки не будуть реально враховані, закон про медіа не отримає 226 голосів у другому читанні. І ніякі мантри про євроінтеграцію вже не спрацюють. Бо захист українського простору – невід’ємний елемент нашої відсічі Росії і нашого руху в Європу. Послабити цей захист ми не дамо”, – написав він на ФБ. 

Додамо, що схвалення закону “Про медіа” є одним з критеріїв, необхідних для початку переговорів про вступ України до ЄС.

Читайте також:
Нардепи звернулися до голови ВР, щоб зупинити законопроєкт “Про медіа” і прибрати “небезпеки розмінування культурного кордону з Росією”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна