112-та бригада ТрО отримала бойовий прапор. ФОТО

112-та бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України отримала бойовий прапор.

Про це в понеділок, 29 серпня, повідомив пресофіцер 112-ї окремої бригади ТрО Андрій Ковальов.

“Вручити бойовий прапор 112-ій бригаді Територіальної оборони, як символ честі, доблесті та слави, як заклик до кожного військовослужбовця Збройних сил України віддано служити українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити Українську Державу”, – йдеться у грамоті підписаній главою держави.

Із рук головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного бойовий прапор прийняв командир бригади полковник Олександр Павлій.

“Це не лише вручення символу військової доблесті і слави, це і вручення майбутньої історії кожної військової частини. Саме з цим прапором ви будете приймати на службу і проводжати своїх побратимів і проводжати їх до небесного полку, також з цим прапором. Оберігайте його як рідну матір, оберігайте його, як рідну Батьківщину і ми маємо обов’язково перемогти”, – сказав Залужний.

У врученні бойового прапора також взяли участь командувач Сил Територіальної оборони генерал-майор Ігор Танцюра та начальник штабу – заступник командувача Сил Територіальної оборони бригадний генерал Сергій Собко.

Як відомо, 112-та бригада брала активну участь в обороні Києва від російських окупантів, воїни бригади вели кровопролитні бої на Броварському і Гостомельському напрямках, у Бучі, Ірпені, Мощуні та Чорнобилі. Підрозділи бригади сьогодні б’ють російських окупантів і тримають фронт на сході України.

“Вручення бойових прапорів – це визнання заслуг військових частин Сил територіальної оборони. Бойовий прапор – це символ честі, доблесті і мужності і зобов’язує кожного військовослужбовця віддано служити українському народові та непохитно боронити нашу державу”, – зазначив генерал-майор Танцюра.

112 бригада бойовий прапор 5 112 бригада бойовий прапор 2 112 бригада бойовий прапор 4
<
>

Освятив прапор військовий капелан Православної церкви України протоієрей Сергій Дмитрієв.

“Вперше в історії Збройних сил України відбулося вручення бойових прапорів бригадам Територіальної оборони Збройних сил України”, – додав Ковальов.

“Я хотів би подякувати насамперед всьому особовому складу 112-ї бригади. Особовий склад дійсно заслужив цей бойовий прапор. Це ще раз підкреслює, що наші зусилля не марні, ми стоїмо на обороні нашої держави. Переповнюють емоції, радість і гордість за цей підрозділ, що маю честь його очолювати. Разом до перемоги!”, – зазначив командир бригади Територіальної оборони Збройних сил України полковник Павлій під час нагородження нагрудним знаком “Щит Сил Територіальної оборони ЗСУ”.

Фото: Микола Тимченко

Читайте також:
На Харківщині тероборонівці пошкодили новітній радіоелектронний комплекс окупантів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна