Під Бахмутом загинув командир взводу 93 омбр, працівник НАЗК Олег Фіногенов

У боях за Україну в Донецькій області загинув киянин Олег Фіногенов – командир взводу в лавах 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

Про смерть колеги 27 серпня повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), де Олег працював.

Із дописів друзів, життя “Філа” обірвалося 25 серпня – внаслідок ворожого артилерійського обстрілу під Бахмутом.

“Олег працював у відділі цифрової трансформації та інноваційного розвитку НАЗК, будуючи новітні ІТ-системи для запобігання корупції в Україні.
Олег мав значний попередній військовий досвід, з 2015 року захищаючи Україну у лавах славетної 93-ї бригади “Холодний Яр”. Тож 24 лютого без вагань одразу поїхав на фронт до своїх побратимів “холодноярівців”, – розповіли в Агенстві.

Олег Фіногенов

Олег Фіногенов вів активне громадське життя, був серед захисників старого Києва.

Він народився у столиці, закінчив київську школу №29 на Оболоні та Київський національний торгівельно-економічний університет.

Був менеджером проєктів у Першому інвестиційному банку. Працював також у компаніях Unity-Bars, “Лемтранс”, “Український процесинговий центр”.

У 2015 році в лавах 93 омбр був заступником командира роти.

“Айтішник. Спортсмен. Максимальний оптиміст. Найсвітліша людина, яку я знав. Найкращий друг. Феня завжди вірив у велике майбутнє України. (…) Про фронт завжди казав: “Головне не скиглити, все буде ок”. Лідер. Командир. Справжній козак”, – розповів про однокласника Євген Артелемейчук, який знав Феногенова протягом 22 років.

Євген Вольт, побратим загиблого, зазначив: “Вчора загинув Філ. Світлий хлопець. Гарний. Воював 2015-16-го. З перших днів війни в 93-й. Командир взводу на найбільш небезпечних ділянках фронту. Війна забирає найкращих. Сьогодні в моїй роті загинуло чотири хлопці, імена яких поки що не можна публікувати. Ми платимо дорогу ціну за нашу свободу, за право мати свою державу, за право самим визначати своє майбутнє. Це треба розуміти та пам’ятати”.

“Команда НАЗК буде підтримувати сім’ю Олега і продовжувати робити все від себе можливе, аби залишатися надійним тилом для нашої армії та наближати перемогу”, – пообіцяли колеги на роботі.

Читайте також:
На Херсонщині загинув пастор-капелан, кіборг з ДАПу Олег Марінченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна