На Херсонщині загинув пастор-капелан, кіборг з ДАПу Олег Марінченко

Євангельський християнин-баптист Олег Марінченко, який ще з 2014 року воював з Росією та служив капеланом і парамедиком, днями загинув на Херсонщині.

Про це повідомили у Всеукраїнському союзі церков євангельських християн-баптистів.

“Наш брат, парамедик, військовий капелан, кіборг ДАПу Олег “Архітектор” (Марінченко) загинув від прямого попадання російської міни великого калібру у бліндаж, де саме й перебував і надавав невідкладну допомогу пораненим братам по зброї. Поклав свою душу задля врятування друзів своїх”, – йдеться в повідомленні ЄХБ.

Додаткові подробиці наводить член Нацради з питань телебачення і радіомовлення у 2015-2020 роках Сергій Костинський, який воював із Марінченком в одному підрозділі – 206-му батальйоні 241-ї київської бригади ТрО ЗСУ.

“Під час чергового мінометного обстрілу міна пробила бліндаж, й уламки забрали його життя. Своїм тілом він закрив і тим самим врятував життя чотирьом побратимам…” – пише Костинський.

“На початку війни він вже був важко поранений. Міг не повертатися в роту. Але відповідальність перед братами, перед Богом, не залишили йому вибору. Місяць тому він прийшов у наш взвод. За цей місяць став одним з нас. Найближчим Другом. Наставником. Лікарем. Завдяки йому ми почали регулярно збиратися на спільну молитву. Перед відрядженням ми так само молилися разом. Останнім його словом перед відходом у Вічність було слово “амінь”. Він відійшов з посмішкою на обличчі. Перед цим ми разом з ним спали в одному бліндажі після важкого нічного чергування. Потім довго говорили. Потім молилися. Розділили каву та хліб”, – розповів Сергій Костинський.

Починав війну Олег Марінченко ще у Донецькому аеропорту (ДАП). За це шанобливо іменувався “кіборгом”.

Читайте також:
“Коли грав на скрипці, стрільба зупинялася: слухали й наші, і вороги”. На війні загинув воїн і музикант Роман Барвінок-Скрипаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна