Аукціон для ЗСУ: на Одещині кавун з окупованої Херсонщини продали за 2 тис. грн

Особливий аукціон відбувся в місті Южне Одеської області: там продали з молотка кавун із тимчасово окупованої Херсонщини, який вивезли евакуйовані люди.

Про це 27 серпня розповіла у фейсбуці місцева журналістка Ольга Годовенко, опублікувавши відео торгів.

Кавун вагою 8,4 кілограма вивезли під час евакуації жителі Голої Пристані. Величезна ягода діставалася до Южного аж вісім днів, подолавши гак у 900 кілометрів (при тому, що прямий шлях із Херсонської області становить близько 170 км).

“Це справжнісінький херсонський кавун – смачний, солодкий. І цей кавун – символ того, що наступного року їх тут у Южному буде багато. Він того вартий”, – сказав перед початком аукціону чоловік, який привіз незвичайний лот.

Торги стартували від 200 грн, а в підсумку кавун продали за 2 тисячі гривень.

Отримані від продажу кавуна кошти підуть на допомогу ЗСУ.

Як відомо, окупанти на Херсонщині встановлюють оптову закупівельну ціну на кавуни – 0,8 грн/кг. Тим часом на підконтрольних територіях України, зокрема в Києві, вирощені на Одещині кавуни продають по 35 грн/кіло.

Читайте також:
Херсонці не готові до “референдуму”, й тому його відкладають

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна