У Києві відбувся забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України”

У Києві відбувся традиційний щорічний забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України”, приурочений до Дня пам’яті захисників, який відзначають 29 серпня.

Акцію 27 серпня організовував Національний музей Революції Гідності з партнерами, повідомляє “Укрінформ“.

На Трухановому острові зібралися близько сотні людей – родичі героїв, активісти, музейники.

Зокрема акцію підтримали два сини начальника київського відділу Міністерства у справах ветеранів Володимира Примаченка з позивним “Херсон”, який загинув, обороняючи Донеччину. Також серед бігунів були дві доньки загиблого “кіборга”, учасника Революції Гідності Руслана Боровика “Багдада”.

Завідувачка просвітницько-організаційного відділу Музею Майдану, членкиня оргкомітету забігу-2022 Ольга Савенок пробігла 2 км за загиблого Костянтина Свінціцького, із родиною якого познайомилася на кладовищі. Батьки героя теж були присутні на заході.

“Забіг з ушанування героїв об’єднує націю, сприяє патріотичному вихованню та підвищенню рівня громадянської активності й готовності захищати Батьківщину від ворога”, – наголосила Савенок. У її планах пробігти таким чином за 10 полеглих героїв.

Цьогоріч акція позиціонується насамперед як онлайн-захід, а сам забіг не прив’язаний безпосередньо до 29 серпня – Дня пам’яті захисників. Усі охочі можуть обрати прийнятну для себе дату, включно до 25 вересня, щоб подолати дистанцію у 2, 5 або 10 км. Аби долучитися до заходу, необхідно зареєструватися задля отримання індивідуального номера бігуна.
Вийти на забіг можна як індивідуально, так і колективом, однак дотримуючись заходів безпеки, зокрема, зважаючи на повітряну тривогу.
Під час реєстрації учасник має вказати ім’я героя, якого бажає вшановувати. Охочі можуть визначитися самостійно або звернутися до організаторів по допомогу.

Музей Майдану закликає ділитися світлинами із забігу під хештегом #БіжуЗаГероя_2022 та #забіг2022, а також історіями про героїв, яких підтримали учасники.

“Українське суспільство має знати й пам’ятати, завдяки кому ми сьогодні маємо можливість жити та працювати”, – підкреслила головний тренер Національної ради спортивної реабілітації захисників України Наталя Крушинська.

Спортивний захід започаткували у 2018 році батько загиблого героя російсько-української війни “кіборга” Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко, а також Таїсія Братасюк та Дмитро Примаченко. Нині захід відбувається і в інших країнах – Чехії, Франції, Італії тощо.

Минулого року участь у забігу взяли близько 7 тисяч українців.

Читайте також:
Стартувала реєстрація на Всеукраїнський забіг “Шаную воїнів, біжу за героїв України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна