“Біжу за героїв України”: у містах України відбулися забіги в пам’ять про загиблих бійців

 

У Києві та інших містах України відбулися забіги в рамках всеукраїнської акції “Шаную воїнів – біжу за героїв України!”.

Окрім столиці, до акції долучилися Вінниця, Миколаїв, Суми, Запоріжжя, Коломия, Луцьк, Дніпро, Тернопіль, а також деякі інші міста та села в Україні й навіть за кордоном (зокрема в Угорщині).

А наймасовішим виявився забіг у Маріуполі, де в пам’ять про загиблих воїнів дистанцію від 2 до 8 кілометрів пробігли більше тисячі учасників.

Серед тих, хто долучився до акції — чинні військовослужбовці, ветерани бойових дій на сході (серед них було й чимало людей з інвалідністю), члени родин загиблих бійців, волонтери та інші небайдужі.

На футболці кожного учасника було написане ім’я або позивний військовослужбовця, який загинув внаслідок російської агресії на Донбасі.

Усім учасникам на фініші вручали подяки, а переможцям (за 3 перші місця серед чоловіків та жінок) – медалі.

Ініціатори забігу сподіваються, що наступного року такі заходи відбудуться в більшості міст України.

Фото — пресцентр ООС, ФБ-сторінка Voiny, Трибуна.Суми

Читайте також:
У Києві відбувся Марш захисників України. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна