Депутати партії Шольца вимагають припинити постачання зброї Україні

Представники лівого крила Соціал-демократичної партії Німеччини, лідером якої є нинішній канцлер Олаф Шольц, закликали припинити постачання Україні важкого озброєння та виступити за мирні переговори з Росією.

Про це повідомляє Spiegel з посиланням на лист соціал-демократів, який є у розпорядженні видання.

Підписантами цього звернення стали декілька членів Бундестагу, Європейського парламенту, представники федеральних земель, а також колишній прем’єр землі Бремен Карстен Зілінґ та мер Дортмунда Томас Вестфаль.

“Продовження війни лише призведе до більшої кількості жертв і руйнувань. Нам якнайшвидше потрібне припинення вогню як точка відліку для комплексних мирних переговорів”, – ідеться в листі.

Соціал-демократи визнають, що покращення відносин із Росією можливе тільки після відходу від влади Володимира Путіна, “але до того часу потрібно знайти modus vivendi (“спосіб життя»”) з російським урядом, який визнає реальність, яка може не подобатися, що виключає подальшої ескалації війни”.

Ліві також виступають проти постачання Україні важкої зброї й вказують на небезпеку ядерної війни.

“З кожною поставкою зброї важливо ретельно зважувати, де лежить “червона лінія”, яка може бути сприйнята як вступ у війну і викликати відповідну реакцію”, – наголошується у зверненні.

Підписанти листа також закликають ЄС і держави-члени посилити дипломатичні зусилля з деякими країнами, «щоб схилити їх до посередницької ролі між воюючими сторонами». Серед таких країн згадується, зокрема, Китай.

Читайте також:
Шольц не підтримує заборону видачі туристичних віз громадянам РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна