Шольц не підтримує заборону видачі туристичних віз громадянам РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що, незважаючи на те, що є місце для дебатів на європейському рівні щодо заборони видачі віз російським туристам, важливо не ускладнювати життя опонентам Кремля, які тікають з Росії.

Про це в понеділок, 15 серпня, інформує Reuters.

“Для нас важливо те, що ми розуміємо, що багато людей тікають з Росії, тому що вони не згодні з російським режимом”, – сказав він після зустрічі з лідерами країн Північної Європи в Осло.

“Усі рішення, які ми приймаємо, не повинні ускладнювати виїзд з країни, відмежування від керівництва і диктатури в Росії”, – додав Шольц.

Кілька європейських країн, у тому Фінляндія, прем’єрка якої також була на зустрічі, закликали заборонити російським туристам в’їзд до ЄС, щоб гарантувати, що вони також сплатять штраф за вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, Уряд Естонії 11 серпня оголосив, що за тиждень не пускатиме росіян із виданими Естонією шенгенськими візами – з кількома винятками, а раніше країна припинила видавати громадянам туристичні візи.

Читайте також:
На війні вилазить технічна недосконалість німецької САУ PzH 2000, і це проблема не лише України, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна