“Незалежність – це відповідальність, що лежить на твоїх плечах”. Головком Залужний привітав зі святом Україну, що воює

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний та українські воїни привітали українців із Днем Незалежності.

“Як можна відчути незалежність?

Ті, хто за неї воюють, знають її смак. Це смак землі, що вʼїдається в шкіру. Смак крові і смерті, якою пронизане повітря. Солоний смак сліз.

Незалежність – це відповідальність, що лежить на твоїх плечах. Ти ведеш у бій і знаєш, що з нього повернуться не всі. І живі, і полеглі залишаються з тобою назавжди. На совісті. І в памʼяті.

Незалежність має голос. Це голос предків. Вони гинули в боях, в ГУЛАГах, пухли від голоду і кістьми вимощували дороги імперій. Це крик матерів, які ховають своїх дітей. Голос тих, хто в мирних містах і селах просить про допомогу під уламками своїх зруйнованих осель. Голос наших дітей, які не обирали час і місце народження, але яким довелося жити в часи великої війни.

Незалежність можлива тільки тоді, коли є люди, готові за неї боротися.

Дякую вам, захисники і захисниці України! Маю за честь служити разом з вами.

Вічна памʼять полеглим героям!
Вічна слава живим!
Слава Україні!” – ідеться в привітанні головкома.

У відеосюжеті, який поширив головком, подані також слова українських воїнів і командирів, зокрема і вже полеглих, з приводу української незалежності. “Існують речі, важливіші за життя”, – каже один із них.

Привертає увагу також погруддя Степана Бандери на задньому плані в інтер’єрі Залужного.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 182 – 24.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна