“Привітали з Днем Незалежності”: в Запорізькій області партизани знищили колаборанта Івана Сушка

У смт Михайлівка, що в окупованому Василівському районі Запорізької області, українські партизани підірвали авто з чільним місцевим колаборантом Іваном Сушком, він помер.

Про подію, що сталася вранці 24 серпня, повідомляє сайт руху опору “Спротив” МОУ.

“На тимчасово окупованих регіонах Запорізької області несподівано вибухнув автомобіль самопроголошеного селищного голови Михайлівки  Івана Сушка.
Невідомі привітали колаборанта з Днем незалежності України зранку. (…) Вибухівка була закладена під автомобіль зрадника. Сушко отримав поранення і в критичному стані був доставлений до лікарні, де й вже помер”, – сказано в повідомленні.

Відомо, що 23 серпня 2022 року правоохоронці закінчили спеціальне досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо так званого “голови адміністрації Михайлівки” Івана Сушка за фактом колабораційної діяльності.

Так що вирок посіпаці російських окупантів був виконаний достроково і жорстко.

Центр національного спротиву нагадує, що колабораціонізм шкідливий для здоров’я.

Зазначається, що Сушко очолював окупаційну владу в селищі Михайлівка з квітня. До цього він працював тамадою та мав політичний досвід, коли балотувався до сільради від ОПЗЖ.

“Поки ж окупанти та зрадники гинуть, ми закликаємо всіх мешканців ТОТ евакуюватись на період операції ЗСУ зі звільнення України”, – ідеться в повідомленні “Спротиву”.

Читайте також:
Гауляйтер Каховки Філіпчук ходить з охороною і готується до втечі, – депутат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна