Сійярто: Угорщина не обмежуватиме візи для росіян і проти нових санкцій

Угорщина не підтримує запровадження візових обмежень для росіян чи ускладнення процедури видачі віз.

Про це ввечері в вівторок, 23 серпня, у фейсбуці заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після зустрічі з естонським колегою Урмасом Рейнсалу.

“Говорили і про пропозицію, яка посилить практику видачі європейських віз громадянам Росії. Тут ми солідарні з позицією канцлера Німеччини і не плануємо вводити жодних обмежень”, – написав Сійярто.

Він також повідомив, що обговорював з Рейнсалу новий пакет санкцій, який ініціює уряд Естонії, та Будапешт проти їхнього посилення.

“Я сказав йому, що ми, як сусідня країна, особливо зацікавлені у якнайшвидшому встановленні миру. Проте наші оцінки розійшлися у тому, чи сприяють цьому санкції. Уряд Естонії ініціює ще один пакет санкцій, тож я заявив, що ми навіть не хочемо обговорювати енергетичні санкції”, – написав міністр.

Сійярто знову повторив, що наразі фізично неможливо забезпечити Угорщину нафтою та природним газом без російських джерел енергії.

“І ми не сприятимемо тому, щоб угорський народ заплатив ціну війни. Енергетичні санкції більше зашкодять Європі, ніж Росії, тому їх посилення буде суперечити здоровому глузду”, – сказав він.

Читайте також:
Орбан здійняв хвилю обурення словами про “змішування рас” у Європі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна