Посол Британії Сіммонс привітала українців із Днем Незалежності, складаючи букет із бавовною. ВІДЕО

Посолка Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс наголосила, що навіть в умовах розв’язаної Росією війни українці зберігають почуття гумору та народжують нові символи опору.

Про це дипломатка заявила в середу, 24 серпня, у відеопривітанні до Дня Незалежності України, складаючи букет із соняшників і бавовни.

Сіммонс зазначила, що любить День Незалежності і чекає на нього щороку, але сьогодні це свято затьмарене російською війною.

“Але українці дають гідну відсіч ворогу. Нас це надихає, і разом з нашими союзниками ми робимо все можливе, щоб допомогти у вашій боротьбі”, – зазначила посол.

Вона додала, що ця допомога включає і зброю, і навчання, які забезпечує Британія, і санкції, які душать російську воєнну машину, і гуманітарну допомогу для повернення громад до життя.

“Я захоплююся стійкістю і сміливістю українців. Навіть за таких жахливих обставин вони зберігають почуття гумору та народжують нові символи свого опору. Але найважливіше – це розуміння, що, захищаючи свою незалежність, Україна захищає головні цінності вільного світу – свободу та демократію. Саме тому світ об’єднався заради України. І ми будемо з вами стільки, скільки потрібно, щоб День Незалежності став днем вашої остаточної перемоги”, – наголосила Сіммонс.

Також напередодні резиденцію прем’єра Великої Британії на Даунінг-стріт, 10 у Лондоні прикрасили жовтими й синіми квітами з нагоди Дня Незалежності України.

Для квіткової композиції флористи використали соняшники, квіти гортензії та дельфініума.

Читайте також:
“Незалежність – це відповідальність, що лежить на твоїх плечах”. Головком Залужний привітав зі святом Україну, що воює

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна