Пентагон розкрив деталі пакета допомоги на $3 млрд: ще більше ЗРК NASAMS, боєприпаси, антидронові “Вампіри”

Сайт Пентагону оприлюднив перелік озброєння та військової техніки на $2,98 млрд, про надання якої Україні оголосив президент Джо Байден 24 серпня, в День Незалежності України.

Новий пакет містить переважно оборонну зброю та засоби ППО, але також 245 тисяч артилерійських снарядів 155-го калібру і 65 тисяч снарядів калібру 120 мм.

На додачу до двох ЗРК NASAMS, про які повідомляли раніше, Вашингтон надає Києву ще шість таких зенітних ракетних систем.

Також передається невказана кількість ракет із лазерним наведенням – за оцінками експертів, швидше за все APKWS.

“Ця “артилерійська частина” пакету йде разом з 24 одиницями контрбатарейних радарів, а також додатковими БПЛА Puma, який якраз має систему підсвітки цілей лазером. Також включено додаткове оснащення до розвідувальних дронів ScanEagle, передача яких була анонсована 19 серпня”, – пише Defense Express.

Привертають увагу антидронові системи Vampire, які надаються Україні – імовірно, L3Harris VAMPIRE.

Це абревіатура від Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment – портативна система, яка може встановлюватися у кузов пікапа і боротися з ворожими БПЛА за допомогою ракет з лазерним наведенням.

Читайте також:
Найкраще привітання: Байден у День Незалежності подарував Україні військової допомоги на $3 млрд

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна