Найкраще привітання: Байден у День Незалежності подарував Україні військової допомоги на $3 млрд

Президент США Джо Байден привітав Україну з Днем Незалежності й оголосив про новий, найбільший пакет військової допомоги на суму 2,98 мільярда доларів.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

“США віддані підтримці народу України, який продовжує боротьбу за захист свого суверенітету.

У рамках цього зобов’язання я з гордістю оголошую про наш найбільший на сьогоднішні транш допомоги у сфері безпеки: близько 2,98 мільярда доларів США на зброю та обладнання, які будуть надані через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

Це дозволить Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи, боєприпаси, безпілотники та радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі”, – заявив Байден.

Президент США наголосив, що за останні пів року українці надихнули світ своєю надзвичайною мужністю та відданістю свободі.

“Вони рішуче протистояли повномасштабному вторгненню Росії в Україну. І сьогоднішній день – це не лише свято минулого, але й гучне підтвердження того, що Україна з гордістю залишатиметься суверенною та незалежною державою“, – зазначив Байден.

Він запевнив, що знає: цей День Незалежності є гірким для багатьох українців, адже тисячі були вбиті або поранені, мільйони були вимушені залишити свої домівки, а багато інших людей стали жертвами російських звірств і нападів.

“Проте шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за 31 рік Незалежності.

Сьогодні і кожного дня ми стоїмо поруч з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує автократією, не зрівняється з полум’ям свободи, яке освітлює душі вільних людей усюди”, – наголосив президент Сполучених Штатів.

Читайте також:
США відправляють в Україну нову партію зброї. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна