Понад 1000 дітей із Маріуполя незаконно передані російським сім’ям, – МЗС

Росія продовжує викрадати дітей з окупованої території України і організовувати їх незаконне усиновлення.

Про це в вівторок, 23 серпня, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

“Лише за інформацією Управління з питань сім’ї та дитинства міста Краснодар, понад 1000 українських дітей із захопленого російською армією Маріуполя були незаконно передані стороннім особам в Тюмені, Іркутську, Кемерово та Алтайському краї; іще понад 300 дітей нині утримуються в спеціалізованих закладах Краснодарського краю”, – йдеться в повідомленні.

МЗС вказує на те, що Росія грубо порушує Женевську конвенцію про захист цивільних, а також Конвенцію про права дитини. Воно закликало міжнародну спільноту, зокрема, ООН, засудити злочини Росії проти дітей і вжити заходів для їх припинення.

“Усі українські діти, які були незаконно переміщені на територію Росії, мають бути повернуті до їхніх батьків або законних опікунів”, – йдеться в заяві.

Читайте також:
Шестирічна донька загиблого офіцера Ірина Васильєва виготовляє і продає прикраси – збирає гроші для ЗСУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна