Судилище над полоненими буде лінією, за якою переговори з РФ неможливі, – Зеленський

Якщо російські окупанти проведуть у Маріуполі показове судилище над українськими військовополоненими, це буде тією лінією, за якою будь-які переговори з РФ неможливі.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками доби 21 серпня.

“Зараз у засобах масової інформації достатньо повідомлень про те, що в Маріуполі готують декорації для абсолютно гидкого й абсурдного судилища над українськими захисниками – над нашими воїнами, які в полоні в окупантів.

Хай там що собі думають окупанти, хай що планують, реакція нашої держави буде абсолютно зрозумілою. Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, міжнародних правил заведуть у ці декорації… Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. Росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала”, – заявив Зеленський.

За його словами, “Україна не терпітиме знущання з людей, про яких можна сказати лише одне: вони герої своєї Батьківщини, і вони захищали свободу свого народу від загарбників”.

Президент також заявив, що партнери України поінформовані про те, що може готувати держава-терорист на цей тиждень, і “всі все розуміють”, що роблять окупанти і чим це загрожує, і розуміють, що Україна не буде цього терпіти.

Контекст

Раніше ЗМІ та соцмережі повідомляли, що окупанти планують скопіювати формат Нюрнберзького трибуналу під час показового судилища над українськими військовополоненими, перший етап якого пройде в Маріуполі. Там уже готують клітки для “підсудних”.
За даними деяких джерел у розвідці, судилище нібито хочуть провести не конкретно над бійцями “Азову” або над військовими України, а над “ідеологією нацизму”, таким чином намагаючись досягти задекларованої росіянами цілі “денацифікації”.
За задумом окупантів, “трибунал” проходитиме в кількох локаціях на окупованій території, зокрема в Маріуполі та Херсоні.

Читайте також:
В ОРДО підтвердили підготовку незаконного “суду” у філармонії Маріуполя над українськими полоненими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна