До 31-річчя Незалежності ІТ-спільнота збирає 31 млн грн на другий “літачок” для ЗСУ

До 31-річчя Незалежності сайт спільноти програмістів України DOU оголосив збір 31 мільйона гривень на допомогу Збройним силам України. За ці кошти буде придбано комплекс БПЛА для повітряної розвідки та бойового застосування.

Друга така фандрайзингова кампанія стартувала вранці 22 серпня.

“Цього року 24 серпня – особливий День. Тепер, як ніколи, ми всі усвідомлюємо цінність та ціну Незалежності нашої держави. Як відсвяткувати у найкращий спосіб? Звичайно ж, допомагаючи нашим військовим знищувати головну загрозу для України – русню! Зберемо 31 мільйон гривень, щоб відзначити 31 рік Незалежності України! На ці гроші придбаємо ще один комплекс PD-2 для ЗСУ”, – йдеться в анонсі DOU.

Як передає “Новинарня“, станом на 23-тю годину зібрано вже понад 9,93 млн гривень.

Долучитися можна тут

Найбільша пожертва наразі становить 150 тис. грн. Є також внески в розмірі 135 тис. грн, 123 456 грн, 70 тис., 50 тис. тощо.

У зборі коштів ІТ-спільноті допомагає фонд “Повернись живим”.

Так було й минулого разу, 6-7 травня, коли активісти з DOU зібрали 30 млн грн на перший комплекс PD-2 лише за одну добу.

“Цього разу ми хочемо активніше залучити ІТ-компанії до збору. І раді, що першими на запит відгукнулися Uklon, які пообіцяли ось-ось задонатити 1 млн грн. До того ж Uklon та “Повернись живим” вдалося домовитись про виготовлення і передачу цього комплексу PD-2 для підрозділу, якому він дуже необхідний для боротьби за звільнення України”, – розповіли в DOU.

Читайте також:
IT-спільнота купує “літачок” для ЗСУ: в перший же день зібрали понад 25 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна