РФ не може сформувати нові підрозділи через брак охочих йти на війну, – ГУР

Російським військам не вдається сформувати нові підрозділи через брак охочих іти на війну.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у неділю, 21 серпня.

Так, за даними розвідки, у Нижньогородській області Російської Федерації фактично зірване формування танкового батальйону, яке триває від початку липня. Встановлено, що з необхідних 160 осіб контракт на проходження служби підписали лише близько 30.

Для більшої вмотивованості керівництво області обіцяє з 1 вересня виплачувати щомісячну фінансову допомогу сумою 10 тисяч рублів сім’ям “добровольців-контрактників”, чиї діти навчаються в 10-11 класах середніх шкіл. Утім, за інформацією розвідки, подібний крок не викликав значного притоку охочих відправитися на війну.

Зазначається, що на сьогодні в Росії діє нова мобілізаційна система, яка передбачає проведення мобілізаційних заходів за територіальним принципом. Відповідно до неї, у кожній регіональній одиниці формуються підрозділи, що фінансуються за рахунок місцевого бюджету.

За даними ГУР, у зону особливої уваги так званих рекрутерів потрапляють насамперед представники “малих народів” та найбідніше населення. Згідно з результатами досліджень, саме ці категорії мають найбільший “протестний потенціал” через погіршення соціально-економічної ситуації.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 179 – 21.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна