Wizz Air передумав відновлювати рейси до Москви

Лоукостова авіакомпанія Wizz Air відмовилася від поновлення рейсів до Москви, яке заанонсувала на початку серпня.

Про це повідомляє Reuters.

Як писала “Новинарня“, 8 серпня лоукостер повідомив про відновлення польотів у Москву, попри те, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну всі рейси в Росію було скасовано.

Повідомлялося, що спільне підприємство авіакомпанії WizzAir Abu Dhabi, яке базується в Абу-Дабі (ОАЕ), почне виконувати щоденні рейси в Москву 3 жовтня.

Заяву Wizz Air про повернення в небо держави-агресора жорстко розкритикували в соцмережах.

Після цього авіакомпанія опублікувала допис, в якому висловила підтримку українському народу й оголосила про надання 100 тисяч безоплатних квитків для українців. Але “відмити” репутацію це не допомогло.

На офіційній сторінці “материнської”, угорської компанії Wizz Air, пояснювали, що рейси здійснюватиме авіакомпанія Wizz Air Abu Dhabi, яка зареєстрована в ОАЕ. І, мовляв, діятиме вона в межах правил держав Перської затоки, і все одно інші арабські перевізники продовжують літати в Росію…

При цьому в заяві компанії про рішення все-таки відмовитися від рейсів у Москву про критику нічого не згадується. Натомість у Wizz Air зазначили, що вимушені поки що відмовитися від цього наміру через “обмеження галузевого ланцюга поставок”.

Офісу компанії Wizz Air, зареєстрованому в Лондоні, належить 49% акцій Wizz Air Abu Dhabi, яка мала здійснювати рейси в Москву. 51% акцій належать суверенному фонду Абу-Дабі ADQ.

Читайте також:
Сербія дає Росії лазівку для перельотів у Європу через “закрите небо”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна