Сербія дає Росії лазівку для перельотів у Європу через “закрите небо”

Сербія надає росіянам лазівку, щоб утекти до Європи та обійти заборону на польоти в Росію та з Росії.

Про це пише британське видання Guardian в статті 11 березня.

Авіакомпанія Air Serbia, яка переважно належить державі, подвоїла кількість прямих рейсів із Москви до Белграда (до 15 на тиждень). Таким чином Сербія відповідає на зростаючий попит росіян після того, як ЄС заборонив російським літакам і авіакомпаніям перебувати у повітряному просторі Євросоюзу через вторгнення військ РФ в Україну. Росія у відповідь закрила власний повітряний простір для літаків із ЄС та Великої Британії.

Сербія не є членом Євросоюзу і відмовилася вводити санкції проти Росії, але при цьому її літаки можуть вільно перетинати повітряний простір ЄС. Це зробило балканську країну єдиним європейським повітряним коридором, який залишився відкритим для Росії.

Як зазначає аналітична компанія ForwardKeys, кількість пасажирських місць на рейси між Росією та Сербією зросла на 50% у перший тиждень березня порівняно з тижнем до того, як російські війська вдерлися в Україну. І цю кількість планується додатково збільшити в найближчі тижні.

Закриття авіапростору Європи для літаків РФ (станом на початок березня 2022)

Росіяни, які прибувають до Сербії, подорожують далі до Європи. Найпопулярнішими напрямками є Кіпр, Франція, Швейцарія та Італія. Також росіяни прямують до Великої Британії, Словенії, Австрії, Німеччини та Іспанії.

На момент написання статті в п’ятницю залишалося лише одне місце бізнес-класу на рейсі “Сербських авіаліній”, що має вилетіти в суботу з Москви до Белграда, за 583 фунти стерлінгів. При цьому жодного місця в економ-класі не лишилося.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна