У Севастополі фіксують завантаження крилатих ракет на підводний човен ЧФ РФ

У Південній бухті Севастополя 18 серпня відбувалося завантаження транспортно-пускових контейнерів із крилатими ракетами типу “Калібр” на підводний човен проєкту 636.3 “Варшав’янка”.

Про це повідомляє кореспондент видання “Крим.Реалії”.

“Завантаження відбувалося за допомогою плавучого крана, який після завершення відійшов від причалу, біля якого пришвартована субмарина”, – йдеться в повідомленні.

Наразі у Південній бухті залишається лише один підводний човен проєкту 636.3 “Варшав’янка”, а загалом їх у складі Чорноморського флоту шість:

  • Б-261 “Новоросійськ”,
  • Б-237 “Ростов-на-Дону”,
  • Б-262 “Старий Оскол”,
  • Б-265 “Краснодар”,
  • Б-268 “Великий Новгород”
  • Б-271 “Колпіно”

Кожен підводний човен може нести 4 крилаті ракети “Калібр-ПЛ”.

Також у складі Чорноморського флоту РФ є підводний човен “Алроса” проєкту 877В “Палтус”. Ця субмарина після проведеного ремонту та модифікації має можливість нести ракети “Калібр-ПЛ”, але вона, як повідомляли журналісти,  після проведення ходових випробувань знову стала на ремонт.

Читайте також:
Армія РФ вивела з Севастополя в Чорне море п’ять підводних човнів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна