Обстріл Харкова: росіяни влучили в гуртожиток на Салтівці, 18 загиблих. ОНОВЛЕНО

Російські загарбники ввечері в середу, 17 серпня, вкотре обстріляли Салтівський район Харкова, влучивши в житлову багатоповерхівку.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“На жаль, кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Салтівки зросла: 6 людей загинули, 16 – отримали поранення”, – написав він одразу в офіційному телеграм-каналі.

На обстріл будинку по вулиці Ахієзерів відреагував і президент України Володимир Зеленський.

“Коли чуєш про харківську Салтівку – це знову біль. Біль за всю Україну. Біль за Харків. Ракетний удар… По гуртожитку… Будівля вщент зруйнована. Точну кількість загиблих і поранених встановлюємо. Підлий і цинічний удар по цивільних, що не має жодного виправдання й демонструє безсилля агресора. Не пробачимо, помстимося”, – йдеться в повідомленні Зеленського.

Згодом радниця голови обласної ради Наталія Попова повідомила, що серед постраждалих є люди з порушенням слуху.

Вони навіть не могли почути тривогу… Вони ж не можуть відгукнутися під час оголошення тиші рятувальникам”, – написала вона.

Ідеться про рятувальну операцію, коли під час пошуків людей на місці руйнування будівель рятувальники на певний час оголошують “режим тиші” й зупиняють усі роботи, щоб почути, чи відгукується на їхні сигнали під завалами хтось живий.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок обстрілу в житловій будівлі почалася сильна пожежа й закликав харків’ян під час тривоги дотримуватися принаймні “правила двох стін”.

Він також повідомив, що з-під завалів врятували чотирьох людей.

“Такому удару по Салтівці, по житловому будинку, немає жодного виправдання. Це не військова ціль. Це акт залякування, геноциду, це справжній фашизм. Не забудемо і не пробачимо. Ніколи”, – наголосив міський голова.

ОНОВЛЕНО. 21 серпня голова ОВА Синєгубов повідомив: на місці влучання 18 серпня ракети у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі в суботу продовжувалися пошукові роботи. Знайдено тіла ще 3 загиблих. Таким чином, наразі загальна кількість загиблих від цього удару досягла 18 осіб.

Читайте також:
Уночі Харків пережив один із наймасованіших обстрілів, – ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна