Уночі Харків пережив один із наймасованіших обстрілів, – ОВА

Цієї ночі Харків пережив один із наймасованіших обстрілів за останній час. Близько 22:30 Росія обстріляла Київський район із ракетних систем залпового вогню.

Є влучання в житлові будинки і дорожнє покриття, повідомив у вівторок, 16 серпня, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Близько 2:30 було зафіксовано зразу сім пусків ракет з Бєлгорода. Є удари в Шевченківському, Київському, Салтівському, Індустріальному та Холодногірському районах.

Частина ракет влучила по відкритих територіях, тож пожеж не викликали. Фасади будівель пошкоджені осколками та вибуховою хвилею, частково зруйноване дорожнє покриття. За попередніми даними, без постраждалих.

Протягом минулої доби ворог продовжував гатити по мирних об’єктах Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів області. Пошкоджені приватні житлові будинки, господарчі споруди.

За даними “Суспільного”, одна з ракет влучила у землю біля наукового вуглехімічного інституту. У пʼятиповерхівці поруч вибило вікна.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби постраждали девʼять людей у Харкові, з них жінка 75 років, на жаль, від отриманих поранень померла.

“На лінії зіткнення тривають бойові дії. Ворог обстрілює наші позиції зі ствольної та реактивної артилерії. Наші захисники відповідають вогнем та завдають ворогу втрат у живій силі і техніці. Ворог спробував прорвати оборону наших військ на напрямку Козача Лопань – Уди. Українські воїни жорстко зустріли загарбників та відкинули назад”, – заявив Синєгубов.

Читайте також:
Росіяни вдарили по Салтівському району Харкова, п’ять поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна