В Україні спростили реєстрацію транспорту для військових

Верховна Рада ухвалила закон, що усуває бюрократизацію у процесі державної реєстрації, зняття з обліку транспортних засобів для доукомплектування ЗСУ, що належать підприємствам та установам.

Про це в понеділок, 15 серпня, повідомив народний депутат від “Голосу” Ярослав Железняк.

Відповідний законопроєкт №5337 про внесення змін до З” “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” підтримав 291 народний депутат.

Як зазначається в пояснювальній записці, законопроєкт було розроблено для оптимізації взаємовідносин між підприємствами, установами і організаціями з військовими комісаріатами та органами, які здійснюють державну реєстрацію транспортних засобів.

Прийняті зміни до ЗУ усувають незручності та бюрократизацію у процесі державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, які можуть бути призначені для доукомплектування Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, що належать підприємствам, установам і організаціям.

Також запропоновані зміни запроваджують механізми безпосереднього доступу військовими комісаріатами до актуальної інформації про транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період.

Читайте також:
Бойові багі і квадроцикли на службі в ЗСУ: перевага над пікапами і “бронею”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна