Залужний: Розгромлено пʼяту частину підрозділів РФ, залучених до бойових дій в Україні

Збройні сили України розбили 20% підрозділів російських військ, залучених до війни проти України.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний за підсумками розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі в суботу, 13 серпня.

“Під час сьогоднішньої телефонної розмови в черговий раз звірили оцінки втрат росіян у цій війні. Ми відзначаємо, що противник несе значні втрати, передусім у живій силі – пʼята частина підрозділів ЗС РФ, залучених до бойових дій в Україні, розгромлена”, – ідеться в дописі генерала Залужного.

Також головком ЗСУ поінформував американського колегу про оперативну обстановку, зокрема підкреслив, що активні бойові дії сьогодні тривають на 1300 км фронту.

“Ми дуже потребуємо посилення артилерійського вогню – я знову звернувся з цим до наших партнерів”, – розповів Залужний.

“Щиро вдячний генералу Міллі та всій Американській нації за дієву підтримку у захисті нашого героїчного народу та спільних цінностей – свободи і демократії”, – додав Валерій Залужний.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 171 – 13.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна