У міноборони Білорусі прокоментували вибухи біля контрольованого росіянами аеродрому “Зябрівка”

У міністерстві оборони Білорусі заявили, що нічні спалахи і вибухи в районі аеродрому “Зябрівка” під Гомелем були спричинені “займанням однієї з одиниць техніки”.

Як передає “Новинарня” в четвер, 11 серпня, про це інформує пресслужба МО Білорусі.

“У зв’язку з зверненнями, що надходять до міністерства оборони, про спалахи на ділянці місцевості Зябрівка Гомельської області, повідомляємо, що 10 серпня близько 23 години під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її займання. Особовим складом своєчасно вжито заходів щодо гасіння. Постраждалих немає”, – заявили у міністерстві.

Раніше білоруські ЗМІ повідомили, що на аеродромі “Зябрівка” вночі сталися численні вибухи – не менше восьми.

Однією з версій події були військові навчання.

Нагадаємо, на початку липня Білорусь передала аеродром “Зябрівка” під повний контроль Російської Федерації. Там облаштували російську військову базу.

За даними української розвідки, на території аеродрому розташований ракетний дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М” та дивізіон С-400 “Тріумф” ЗС РФ.

Читайте також:
У Польщі звинуватили служби Білорусі в руйнуванні огорожі на кордоні спецінструментами

Біля кордону з Білоруссю знайшли схрон росіян зі зброєю і одягом. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна