Суд дав 12 років тюрми коригувальнику, який допомагав окупантам захоплювати Лисичанськ

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області дав 12 років ув’язнення чоловіку, який «зливав» окупантам розвіддані і допомагав їм захоплювати Лисичанськ Луганської області.

Про це повідомила Служба безпеки України у четвер, 11 серпня. 

Спецслужба з’ясувала, що цей громадянин України потрапив у поле зору фсб росії під час перебування у колонії на території рф. Перед повномасштабним вторгненням росіяни відправили його у район операції Об’єднаних сил для розвідувально-підривної діяльності.

За даними СБУ, зловмисник коригував артилерійський вогонь окупантів по Лисичанську, а також збирав та передавав росіянам відомості про розташування вогневих позицій українських військових. За це він отримував грошову винагороду.

Під час затримання у квітні у нього знайшли та вилучили засоби зв’язку із голосовими повідомленнями та листування в месенджерах, які підтверджують його злочини.

Відтак суд визнав його винним винним у наданні державі-агресору допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України.

Читайте також:
Як звільняли Лисичанськ від російських окупантів: досвід та уроки 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна