На Запорізькій АЕС є ризики витоку водню і розпилення радіоактивних речовин, – Енергоатом

Обстріли Запорізької атомної електростанції російськими військами з реактивних систем залпового вогню на минулому тижні спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції.

Про це в четвер, 11 серпня, інформує пресслужба “Енергоатому”.

Зазначається, що станом на 08:00 сьогодні Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

“Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека”, – йдеться в повідомленні.

У “Енергоатомі” зазначили, що український персонал станції продовжує працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

Водночас ЗАЕС досі окупована та контролюється російськими військовими.

“Зважаючи на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається… Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу”, – підкреслили в “Енергоатомі”.

Читайте також:
Росіяни хочуть перепідключити Запорізьку АЕС на Крим, – Енергоатом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна