Унаслідок вибуху в Сакському районі пошкоджені понад 60 багатоповерхівок, – ЗМІ

Внаслідок вибухів на військовому аеродромі в Новофедорівці Сакського району окупованого Криму пошкоджено 62 багатоповерхівки, 20 комерційних об’єктів і приватні будинки.

Про це повідомляють “Крим. Реалії” з посиланням на російські ЗМІ, ситуацію для яких прокоментував так званий “голова Криму” Сергій Аксьонов.

“Наразі визнано постраждалими 62 багатоквартирні будинки, 20 комерційних об’єктів, по приватних будинках триває обхід. До медичних закладів республіки звернулося 14 осіб, усім було надано лікарську допомогу. На жаль, одна людина загинула. У пункті тимчасового розміщення перебувають 252 особи”, – йдеться у повідомленні.

У будинках Новофедорівки вибиті вікна й двері, відсутнє газопостачання.

Контекст

Як повідомляла “Новинарня“, близько 15:40 9 серпня на аеродромі в смт Новофедорівка Сакського району (тимчасово окупована територія АР Крим) пролунало близько десятка вибухів. На летовищі базується російська авіація, яка завдає ударів по Україні.
Росіяни заперечили, що вибухи під Саками стали наслідком удару ЗСУ.

Аеродром “Саки” розташований більш ніж на 200 км від контрольованої Україною території.

Досі ЗСУ не мали настільки далекобійних високоточних ракет, щоб вражати військові цілі на такій відстані в Криму.

Раніше цього ж дня ЗСУ вразили російську військову базу біля Новоолексіївки в Генічеському районі Херсонської області, на межі з Кримом.

10 серпня Генеральний штабу Збройних сил України в ранковому зведенні прозвітував про знищення 9 літаків ворога.

Читайте також:
Удар по аеродрому Саки: чим дістали та що знищили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна