У Криму на авіабазі російських окупантів під Саками пролунали потужні вибухи. ФОТО, ВІДЕО

доповнено

У тимчасово окупованому Криму біля селища Новофедорівка Сакського району пролунали потужні вибухи – клуби диму здіймаються над військовим аеродромом “Нитка”, де перебуває авіація збройних сил Російської Федерації.

Про це у вівторок, 9 серпня, інформують місцеві телеграм-канали російські ЗМІ.

Місцеві мешканці повідомляють про щонайменше чотири вибухи. Деякі – про сім чи десять.

“Окупований Крим. Аеродром Новофедорівка. Відстань від позицій Збройних сил України – понад 200 км. “Хлопки”. Місцеві пишуть, що по аеродрому було сім “прильотів”. Тобто “хлопків”, – написав у фейсбуці народний депутат від “Слуги народу”, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін.

Очевидці інформують, що чують “вибухи, схожі на детонацію снарядів”.

“Я сподіваюся, це остання?..” – коментує на відео черговий вибух російськомовний чоловік за кадром.

У Криму атакували військовий аеродром Саки та склади з боєприпасами біля міста Саки та селища Новофедорівка, повідомило видання “Коммерсант” із посиланням на джерело в адміністрації Новофедорівки. За попередніми даними, горять склади з боєприпасами та злітна смуга.

За повідомленнями росЗМІ, так званий “заступник голови адміністрації” Сакського району Вікторія Казьмирова підтвердила, що вибухи сталися на аеродромі.

“У нас аеродром вибухає. Вибухи на аеродромі. Тут все скло повибивало”, — повідомила вона урядовій інформагенції ТАСС.

Поставлений окупантами т.зв. “глава Криму” Сергій Аксьонов написав у телеграмі, що виїхав на місце події. На місці працює російське МНС.

Як відомо, на аеродромі Саки в Новофедорівці із 2014 року базуються підрозділи російських окупантів – 43-й винищувальний авіаційний полк військово-повітряних сил Росії, на озброєнні якого стоять бомбардувальники Су-24 та винищувачі Су-30.

Очевидно, авіабаза окупантів уражена Збройними силами України.

Досі ЗСУ не мали настільки далекобійних високоточних ракет, щоб вражати військові цілі на такій відстані в Криму.

Міноборони Росії заперечує ураження аеродрому та заявляє про нібито “детонацію кількох авіаційних боєприпасів”.

Нагадаємо, раніше цього ж дня ЗСУ вразили російську військову базу біля Новоолексіївки в Генічеському районі Херсонської області, на межі з Кримом.

Читайте також:
У Криму окупанти хотіли потруїти пацюків у госпіталі – але отрути наїлися військові РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна