До вибухів на аеродромі в Саках причетні ССО та партизани, – американські ЗМІ

Вибухи в Новофедорівці Сакського районі в тимчасово окупованому Криму могли статися через дії українських спецпризначенців та партизанів.

Про це пишуть західні ЗМІ з посиланням на власні джерела.

Так, у Washington Post посилаються на анонімного співрозмовника в українському уряді та повідомляють, що вибухи на авіабазі – справа рук бійців Сил спеціальних операцій.

Підкреслюють, що чиновник не розкрив подробиць того, що відбулося. Разом з тим журналісти звертають увагу, що такі дії українських сил знаменують ескалацію війни. Також це демонструє здатність українського війська завдавати ударів в тилу ворога набагато далі, ніж раніше.

Підкреслюють, що ССО беруть участь в активній кампанії з проникнення на контрольовану Росією територію та координують свої дії з місцевим партизанським рухом для здійснення атак на склади окупантів та бази.

The New York Times також посилається на українського високопоставленого військового, який підтверджує, що участь в цій операції брали українські військові та їхні помічники.

Також співрозмовник журналістів зазначив, що для здійснення вибухів використали “пристрій виключно українського виробництва“.

Контекст

Як повідомляла “Новинарня“, близько 15:40 9 серпня на аеродромі в смт Новофедорівка Сакського району (тимчасово окупована територія АР Крим) пролунало близько десятка вибухів. На летовищі базується російська авіація, яка завдає ударів по Україні.
Росіяни заперечили, що вибухи під Саками стали наслідком удару ЗСУ.

Аеродром “Саки” розташований більш ніж на 200 км від контрольованої Україною території.

Досі ЗСУ не мали настільки далекобійних високоточних ракет, щоб вражати військові цілі на такій відстані в Криму.

Раніше цього ж дня ЗСУ вразили російську військову базу біля Новоолексіївки в Генічеському районі Херсонської області, на межі з Кримом.

10 серпня Генеральний штабу Збройних сил України в ранковому зведенні прозвітував про знищення 9 літаків ворога.

Читайте також:
Удар по аеродрому Саки: чим дістали та що знищили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна