“У росіян буде складна зима”: Волкер каже, що Україна має повернути всю свою територію, включаючи Крим

Колишній спецпредставник Державного департаменту США з України Курт Волкер заявив, що Україна має повернути всі свої території, включаючи анексований Росією Крим.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню “Європейська правда”, відповідаючи на запитання, коли можна буде сказати, що Україна перемогла у війні.

“Україна має повернути всю свою територію, включаючи Крим. 5 років тому (…) була думка, що Донбас Росії не потрібен, тому його, можливо, можна буде повернути швидше, а повернення Криму займе більше часу. Але тепер війна розбила всі ці міркування. Нині на кону все. У Путіна без цього не зникне імперський апетит, тож ризиковано залишати навіть Крим у руках Росії”, – сказав Волкер.

Він також додав:

“До кінця поточного року ми побачимо успішний український контрнаступ. Україна поверне деякі ключові для неї території. А наступного року ми побачимо подальші спроби України вибити росіян зі своєї землі, мабуть, теж до певної міри успішні. При цьому зима вплине на українську армію. Але також вона впливатиме на російську армію. А російська армія надто розтягнута… Їхнім військовим буде важче утримувати постачання харчів, палива, зброї. Словом, у росіян буде складна зима. Це створює для України можливості вже взимку. Але також це означає, що навесні російська армія буде виснажена. Тому я би не казав, що відвойоване станом на осінь – це ваша межа. Так, взимку буде пауза. Але ця пауза – не на користь Росії”.

Читайте також:
У Криму розклеюють листівки: обіцяють повернення України на півострів вже до Дня Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна