“Сюрприз” російській ППО: США підтвердили постачання Україні протирадіолокаційних ракет AGM-88 HARM

Віталій Трубников
авіаблогер, споттер

(FB)

Сьогодні (8 серпня) заступник міністра оборони США Колін Каль на брифінгу сказав дослівно: “In recent PDA packages, we have included a number of anti-radiation missiles that can be fired off of Ukrainian aircraft that can have an effect on russian radars.”

Тобто він офіційно підтвердив інформацію про постачання Україні протирадіолокаційних ракет, що вже й так було неофіційно підтверджено кількістю знищених російських систем ППО і знайденими уламками ракети AGM-88 HARM.

Але найцікавіше, що, за словами пана Коліна, ці ракети можуть запускатися з українських літаків. Це збило з пантелику багатьох авіаційних експертів, оскільки раніше вважалося, що ці ракети можуть нести лише F-15, F-16, F-18, Typhoon і Tornado.

Цих літаків на озброєнні ПС ЗСУ очевидно нема і ще не скоро з’являться, отже, AGM-88 інтегрували з “радянськими” винищувачами Су-27 або МіГ-29. Таким чином українські пілоти змогли зробити “сюрприз” російським ППОшникам застосувавши проти них ракети, які були створені саме для ураження С-300 і подібних систем.

Дальність ураження ракет AGM-88 HARM приблизно 150 км, тобто вони можуть дістати російські РЛС там, куди не дотягнеться HIMARS. В перспективі це дозволить українській авіації працювати ближче до лінії фронту і наносити прицільні удари по позиціям супротивника.

Читайте також:
По російських ППО почали “прилітати” американські ракети AGM-88

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна