“Схвалюю найбільше вилучення американської зброї”: Блінкен виступив із заявою щодо допомоги Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен виступив із заявою щодо нового пакету військової  допомоги Україні.

Її текст поширило Посольство США у вівторок, 9 серпня.

Він нагадав, що минуло майже пів року з моменту “неспровокованого та жорстокого нападу на Україну”, а Росія продовжує нищити українські міста та села. 

“Президент Байден чітко заявив, що ми й надалі підтримуватимемо український народ у той час, як він захищає свою країну від російської агресії, стільки, скільки буде потрібно.  Сьогодні, в межах цих зусиль, згідно з повноваженнями, делегованими мені президентом, я схвалюю найбільше вилучення американської зброї та обладнання. Починаючи з серпня 2021 р., це вісімнадцяте вилучення на суму до 1 мільярда доларів. Пакет допомоги включає зброю, боєприпаси та обладнання з арсеналу Міністерства оборони США для самозахисту України”, – сказав Блінкен. 

Він наголосив, що цей пакет містить значну кількість додаткових боєприпасів, зброї та обладнання, які українці так ефективно використовують для самозахисту, і доводить загальний кошторис безпекової допомоги США Україні до майже 9,8 млрд доларів з початку каденції цієї адміністрації.

Він нагадав, що Сполучені Штати підтримують союзників та партнерів із понад 50 країн у наданні життєво важливої безпекової ​​допомоги на підтримку захисту суверенітету та територіальної цілісності України від агресії Росії. 

“З кожним днем війни мужність і сила української армії та її народу стають ще більш очевидними та надзвичайними. Разом ми продовжуватимемо тісні консультації з Україною та нарощувати додаткові доступні системи та можливості, ретельно відкалібровані, щоб змінити ситуацію на полі бою та зміцнити остаточну позицію України за столом переговорів. Ми солідарні з Україною!”, – резюмував Держсек.

Читайте також:
Ракети для HIMARS і NASAMS, боєприпаси для артилерії та інше: у Пентагоні розкрили деталі нового пакету допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна