Ракети для HIMARS і NASAMS, боєприпаси для артилерії та інше: у Пентагоні розкрили деталі нового пакету допомоги Україні

Уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення Україні $1 млрд у якості оборонної допомоги, яка включатиме зокрема ракети для систем HIMARS, боєприпаси калібру 155 мм та 120 мм, ракети для систем ППО NASAMS, інше озброєння і техніку.

Про це в понеділок, 8 серпня, під час спеціального брифінгу повідомив заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кол, передає пресслужба Пентагону.

“Сьогодні президент Байден розпорядився про виділення 18-го пакету фінансування за президентськими повноваженнями (Presidential Drawdown – “Н”) на додаткову суму $1 мільярд з фонду озброєння і техніки Міністерства оборони США”, – сказав представник Пентагону.

Підписання нового акта вже стало мемом

За його словами, нинішній транш оборонної допомоги забезпечує передачу ЗСУ “значної кількості” додаткового обладнання, озброєння і техніки, яку українці ефективно використовували на полі бою.

Новий пакет включає, зокрема:

  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • 75 000 снарядів 155-мм артилерії;
  • 20 120-мм мінометних систем і 20 000 снарядів до 120-мм мінометів;
  • боєприпаси для національних передових зенітно-ракетних систем (NASAMS);
  • 1000 Javelin і сотні протитанкових систем AT4;
  • 50 БМП;
  • протипіхотні боєприпаси Claymore;
  • вибухові речовини C-4, підривні боєприпаси та обладнання для підриву;
  • медичне приладдя, включаючи аптечки першої допомоги, перев’язувальні матеріали, монітори та інше обладнання.

Заступник глави Пентагону запевнив, що Сполучені Штати продовжать оборонну підтримку України, яка протистоїть неспровокованому збройному вторгненню Росії.

Читайте також:
США надають ще $4,5 млрд фінансової допомоги Україні, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна