Україна вимагає розслідування неправдивих даних у фільмі американської CBS про поставки зброї

У країна закликала американську телерадіомережу CBS провести внутрішнє розслідування появи у журналістському матеріалі неправдивої інформації про те, що лише третина західного озброєння досягає фронту в нашій державі.

Про це в понеділок, 8 серпня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у твіттері.

CBS Reports оприлюднив документальний фільм про проблеми з контролем за поставками зброї в Україну під назвою “Озброюючи Україну”. У ньому йшлося про те, що лише 30% постачання західної зброї зрештою доходить до українських військових.

Після публікації CBS оновив матеріал, “щоб відобразити зміни, які сталися після зйомок документального фільму”. Також CBS відзначив, що зміни будуть внесені у сам фільм.

Зокрема, з матеріалу вилучили цитату волонтера організації з Литви Йонаса Охмана, який наприкінці квітня оцінив, що лише близько 30% допомоги надходить на лінію фронту в Україні. Крім того, повідомлення з цією цитатою було видалено з соцмережі Twitter.

“Йонас Охман каже, що після зйомок із CBS наприкінці квітня якість постачання значно покращилася. В уряді України зазначають, що аташе з питань оборони США бригадний генерал Гаррік М. Гармон прибув до Києва у серпні 2022 року для контролю та моніторингу озброєнь”, – повідомила редакція.

Глава МЗС Дмитро Кулеба привітав крок редакції, але зазначив, що його недостатньо.

“Ви ввели в оману величезну аудиторію, поширюючи необґрунтовані заяви та підриваючи довіру до поставок життєво необхідної військової допомоги нації, яка протистоїть агресії та геноциду. Має бути проведене внутрішнє розслідування, хто і навіщо це дозволив”, – написав глава МЗС.

Читайте також:
Волкер на Київщині: Захід не повинен втомлюватися допомагати, поки Україна не поверне всі свої території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна