Формат “Рамштайн” розширять: цього тижня буде зустріч у Копенгагені

Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені цього тижня стане продовженням і розширенням формату “Рамштайн” з військової допомоги Україні.

Про це заявив речник Міноборони ФРН Арно Колац на брифінгу в понеділок, 8 серпня, передає “Укрінформ”.

“Нам важливо, щоб допомога могла бути стійкою, тривалою. І це дещо відрізняє цей формат від формату “Рамштайн”, де йдеться про короткострокові поставки зброї Україні. Формат цієї конференції дуже добре вписується в нашу концепцію», – зазначив речник.

У Копенгагені будуть обговорені, серед іншого, питання довгострокового фінансування, підготовки українських військових та інше. Німеччина планує зробити свій внесок, який “буде трохи ширшим, ніж у форматі Рамштайну”.

Конференція в Копенгагені є своєрідним продовженням і розширенням “Рамштайн”, додав Колац.

Німеччина, зауважив він, – одна з небагатьох країн, а саме одна з трьох країн, які постачають ЗСУ установки запуску ракет. Офіцер також згадав постачання Україні радіолокаційних станцій контрбатарейної боротьби Cobra для боротьби з російською артилерією, дронів тощо. Речник додав, що ФРН окрім того, забезпечує логістику для використання наданої нею зброї, ремонт і підготовку персоналу.

Довідково:
11 серпня 2022 року в місті Копенгаген на запрошення данської сторони відбудеться Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони. У ній візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков, також очікується участь міністрів оборони та їх представників від таких країн: Велика Британія, Естонська Республіка, Ісландія, Латвійська Республіка, Литовська Республіка, Королівство Нідерланди, Федеративна Республіка Німеччина, Королівство Норвегія, Республіка Польща, Словацька Республіка, США, Фінляндська Республіка, Чеська Республіка, Королівство Швеція та у форматі VTC – Австралія, Канада та Нова Зеландія.

Читайте також:
Резніков підбив підсумки четвертого “Рамштайну”: “Не виключені нові “жести доброї волі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна