Окупанти на Луганщині готуються до псевдореферендуму за входження до РФ, заманюють людей

Російські окупанти на Луганщині швидкими темпами готуються до “псевдореферендуму” за приєднання території області до Росії, вони вже визначилися з місцями проведення голосування та активно агітують і підкуповують населення.

Про це в ефірі національного телемарафону в неділю, 7 серпня, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, на фейковий “референдум” людей заманюють продуктами, водою, будматеріалами, а також обіцянками хорошого життя з екрану пересувного телевізора, який цілий день промиває мізки населенню в окупованих містах. Зокрема таке відбувається в Рубіжному, Кремінній, Попасній, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Гірській громаді, де жахлива гуманітарна ситуація, є проблеми з постачанням харчів, медикаментів тощо.

“Свого роду це шантаж. “Ми вам допоможемо задовольнити первинні потреби, а ви йдете на “референдум”. Як ні – помирайте, і без вас результат намалюємо”, – прокоментував Гайдай.

“Орки вже складають реєстр приміщень, де проведуть вибори без вибору. До того ж, у кожному населеному пункті вже з’явилися брехливі пропагандистські газети-вісники, які мають змусити мешканців прийти і віддати голос. Хоча кому той голос потрібен…” – додав голова ОВА.

Він нагадав, що насправді мешканці Луганщини виступали проти російської окупації, виходили на мітинги за Україну.

Також Гайдай наголосив, що ще не вся територія області перебуває під окупацією, за останні території досі точаться бої.

Варто зазначити, що в середині липня російській маріонетки в Луганську заявили, що створюють так званий “штаб із підготовки референдуму про входження Луганської народної республіки до складу Росії”.

Читайте також:
Мобілізовані бойовики “ДНР” відмовляються воювати у “м’ясорубці ЛНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна