Швейцарія запровадила додаткові санкції проти РФ

Швейцарія після ЄС теж запровадила додаткові санкції (сьомий пакет) проти Росії.

Про це йдеться на сайті Федеральної ради країни у середу, 3 серпня.

Заборонено купівлю, імпорт або транспортування золота та золотих виробів з РФ. Також Швейцарія заборонила послуги, пов’язані з цими товарами.

“Федеральна рада відзначає, що жоден із заходів проти Росії не спрямований проти торгівлі сільськогосподарськими чи харчовими продуктами між третіми країнами та Росією. Щоб уникнути перебоїв у платіжних каналах, Федеральна рада зробила два нових винятки щодо операцій, пов’язаних із сільськогосподарською продукцією та поставками нафти до третіх країн, як це зробив ЄС”, – йдеться на сайті ради.

Російському “Сбербанку” заборонили надавати кошти, економічні ресурси чи технічні послуги. У Швейцарії працюють також над тим, аби впорядковано згорнути угоди і продати дочірніх компаній “Сбербанку”.

Раніше – 29 липня – Федеральний департамент з питань економіки, освіти та досліджень (EAER) додав до санкційного списку іще 54 особи та 9 організацій. Тож наразі швейцарський список повністю співпадає із санкційним списком ЄС.

Читайте також:
США ввели санкції проти Кабаєвої і колаборантів із окупованих РФ територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна