У Маріуполі крадіжками у квартирах керує “поліція ДНР”, – радник мера

У тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі “поліцейський контроль” перетворився на кероване мародерство у квартирах та домівках.

Про це в понеділок, 1 серпня, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Контролем за розбором завалів в Приморському районі займається так звана “поліція ДНР”. Фактично, контроль перетворено на кероване мародерство квартир та домівок. Все награбоване завозиться щодня та складується в приміщенні гаража на території Приморського відділку поліції”, – написав Андрющенко.

За його словами, щовечора поліціянти-колаборанти разом з “поліціянтами-днрівцями” ділять здобич, розтягуючи по кабінетах в Приморському рай відділку “поліції”.

“Однак, це лише початок. Кожен мародер закриває на ключ та опечатує в кабінеті награбоване, однак зранку виявляється, що крадії вкрали в крадіїв та починається пошук по сусідніх кабінетах та чвари. І так щодня. Верх у мародерстві та останнє слово залишається за росіянами або “днрівцями”, які погрожують колаборантам просто здати їх до “МГБ” або ФСБ. І так – щодня”, – пояснив радник мера.

Він підкреслив, що Маріуполь перетворився на панування “матроса Железняка”, де маргіналітет нарешті отримав всю “повноту влади”, підкріплену зброєю.

Читайте також:
В окупованому Маріуполі партизани підпалили поля із зерном, щоб його не викрали росіяни, – радник мера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна