Зеленський отримав спеціальну нагороду Незалежності Нідерландів

Президент України Володимир Зеленський отримав Dutch Independence Award 2022.

Церемонія заочного нагородження відбулася у ратуші нідерландського Вассенаару в середу, 27 липня, повідомляє “Радіо Свобода”.

Нагороду у вигляді спеціально створеної для цієї нагоди бронзової статуетки вручив президент Сенату Нідерландів Ян Антоні Бройн послу України у Нідерландах Максиму Кононенку.

“Хочу подякувати вам за те, що свій національний день цього року ви шляхетно поділили з Україною. По суті, присвятили його моїй країні, яка сьогодні, у XXI столітті, героїчно бореться саме за свою незалежність, причому з наймогутнішою на світі імперією зла”, – зазначив посол у промові до присутніх.

Також із промовами, присвяченими незалежності, виступили український письменник Андрій Курков і нідерландський історик, автор книги «Помста Путіна» Губерт Смейтс.

Премія Незалежності Нідерландів призначається людям, які «пропонують свій погляд на те, як держави мають або повинні ставитися одна до одної і які втілюють свої слова в життя. Людям, які підтримують життєздатність концепції незалежності, оновлюючи її зміст», – вказано на сайті фонду Незалежності Нідерландів.

Церемонія відбулася у річницю підписання Plakkaat van Verlatinghe – декларації, якою Нідерланди проголосили себе незалежними від Іспанії 26 липня 1581 року.

Читайте також:
Джонсон нагородив Зеленського премією Вінстона Черчилля. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна