ЄС продовжив санкції проти Росії ще на шість місяців

Євросоюз продовжив антиросійські санкції до 31 січня 2023 року через агресію Росії проти України.

Про це повідомляє пресслужба ради ЄС у вівторок, 26 липня. 

“Ці санкції, вперше введені у 2014 році у відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року у світлі неспровокованої та необґрунтованої військової агресії Росії проти України”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нині вони стосуються російських фінансів, енергетики, технологій та товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Також у раді наголосили, що на додаток до економічних санкцій ЄС обмежив економічні відносини з тимчасово окупованим Кримом та ОРДЛО, а також запровадив індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів та обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб.

У ЄС наголосили, що рішуче засуджують російську агресію і знову закликали Росію негайно припинити напади на мирне населення та беззастережно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

“Європейський Союз непохитний у своєму прагненні допомогти Україні здійснити її невід’ємне право на самооборону від російської агресії та побудувати мирне, демократичне та квітуче майбутнє”, — додали у пресслужбі ради.

Читайте також:
Золото, технології, порти: Євросоюз розкрив деталі сьомого пакету санкцій проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна