Україна отримала німецькі РСЗВ Mars II. І ще три гаубиці PzH 2000

Німеччина передала Україні обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три гаубиці PzH 2000.

Про це у вівторок, 26 липня, повідомила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт, її цитує видання Welt.
Про отримання Україною озброєння повідомив також глава офісу президента Андрій Єрмак. 

Зі слів Ламбрехт, Україні передано важке озброєння для боротьби з російською агресією.”Поставлені обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три самохідних Panzerhaubitzen 2000. Ми тримаємо своє слово”, – зазначила вона.

Відтак, Україна отримала від Німеччини вже 10 гаубиць PzH 2000. Ламбрехт також підтвердила, що Берлін передасть 30 зеніток Gepard, перші з яких вже отримав Київ.
Крім того, у вересні німецька сторона надасть радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби, що здатна визначати позиції артилерійських засобів противника, мінометних батарей, а також саморобних ракетних установок терористичних угруповань типу “Кобра”.

“Контракт вже підписаний, і зараз почнеться навчання українських військових роботі з цією складною системою. Це дозволить нашим артилерійським системам працювати ще швидше і точніше”, – додала міністр і зазначила, що через кілька днів розпочнеться навчання бійців ЗСУ управлінню засобами протиповітряної оборони Iris-t SLM.

Читайте також:
Резніков переговорив із міністеркою оборони Німеччини та анонсував “гарні новини”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна