У Донецьку планують “референдум” з результатом 70% за приєднання до РФ, – ЗМІ

Підконтрольне Кремлю угруповання “ДНР” планує проведення “референдуму” на всій території Донецької області з результатом 70% голосів за приєднання до РФ.

Відповідне завдання прописане у “Стратегії підготовки і проведення референдуму про вступ “ДНР” до складу Російської Федерації”, пише у понеділок, 25 липня, “Радіо Свобода” з посиланням на джерела в одному з розвідувальних органів України.

“Згідно з документом, “голосувати” планують за допомогою так званої “мітки виборця” ‒ це коли на вказівний палець наносять чорнило, яке кілька діб не стирається. Мовляв, це “ефективний спосіб для країн, де документи, що підтверджують особу, не стандартизовані”, – пише видання.

Фото: Радіо Свобода

Зазначається, що зараз на окупованих територіях формують списки виборців, у тому числі через центри видачі гуманітарної допомоги, та створюють виборчі комісії. Зокрема заплановане використання так званих “вуличних виборчих комісій”, розміщених у наметах.

У цій “Стратегії” розписані декілька етапів так званої pr-кампанії, однак дати псевдореферендуму немає. За інформацією джерела один із варіантів, який розглядає Росія ‒ 11 вересня.

Щодо півдня України, згідно з даними видання, проблема, яку визнає окупаційна влада, “для звернення до президента Росії (про приєднання до РФ ‒ Н.) потрібен орган, який створює видимість широкого народного волевиявлення”. Його ще потрібно створити. Наприклад, у Запорізькій області є вже декілька варіантів назви ‒ “народна рада”, “народні збори”, “народний собор”.

Російські сили на окупованих територіях нині призначають свою “псевдовладу”, є повідомлення про наміри організувати нам незаконні референдуми про “приєднання до РФ” та видачу російських паспортів жителям цих територій.

Читайте також:
Росіяни визначилися з датою “референдумів” на Херсонщині та Запоріжжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна