У безпечні регіони України перемістилися вже 678 підприємств, процес релокації триває, – Кабмін

Станом на 15 липня за програмою релокації в безпечні регіони було переміщено загалом 678 підприємств, і 68% із них (467 підприємств) уже відновили свою роботу.

Про це повідомив під час засідання Кабінету Міністрів у вівторок, 19 липня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, інформує Урядовий портал.

“Ми допомагаємо бізнесу не просто фізично переїхати, а й швидко вирішити всі бюрократичні та операційні питання, пов’язані з його запуском на новому місці. Надаємо можливість фактично безкоштовної оренди майна для розміщення”, — зазначив глава уряду.

Він також розповів, що уряд виплатив уже 37 мільйонів гривень роботодавцям, які наймали працівників серед внутрішньо переміщених осіб.

За словами Шмигаля, Кабмін також очікує на голосування у Верховній Раді за законопроект, який має суттєво прискорити приватизацію державного майна та державних підприємств.

“Це пришвидшення малої приватизації та усунення зайвих бюрократичних норм. Це нові можливості для бізнесу – купити об’єкт і вдихнути в нього нове життя, особливо під час релокації”, — наголосив прем’єр.

Раніше Кабінет Міністрів повідомив, що через платформу цифрової взаємодії для допомоги в релокації подали заявки загалом 1 732 компаній.

Серед підприємств, які вже відновили свою діяльність на новому місці, найбільшу частку становлять підприємства оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (38,7 %), переробної промисловості (33,1 %), інформації та телекомунікації (5,9 %), професійної, наукової й технічної діяльності (5,3%).

Більшість компаній перемістили свої потужності до Львівської (24,6% релокованих підприємств), Закарпатської (16,1%) та Чернівецької (11,4%) областей.

“Державна допомога надається не тільки на етапах фізичного перевезення та запуску підприємства на новому місці. Бізнес отримує супровід і надалі, після відновлення діяльності. Це підбір працівників, налагодження взаємодії з постачальниками сировини та організація логістики, пошук нових ринків для збуту продукції”, – розповідала заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Прийом заявок на участь у програмі допомоги в релокації триває. Для цього необхідно зареєструватися на платформі цифрової взаємодії тут.

Читайте також:
Як релокувати бізнес на безпечну територію: поради юристів

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.