Олена Зеленська зустрілася з Байденами в Білому домі та отримала премію за весь народ

У рамках візиту до Вашингтона дружина президента України Олена Зеленська у вівторок, 19 липня, зустрілася в Білому домі Джилл Байден та президентом США Джо Байденом.

Як повідомляє CNN, глава Білого дому зустрів Зеленську з букетом квітів, а перші леді обійнялися.

Відбулося спілкування за участю української делегації, зокрема з послом Оксаною Маркаровою. На порядку денному було обговорення підтримки Вашингтоном України та її народу в умовах повномасштабної війни, розв’язаної Росією.

Взуття двох перших леді

“Серця американського народу – з матерями України”. Авторка цих слів – перша леді США Джилл Байден. Сьогодні “повертаю” їй візит – на запрошення пані Джилл зустрілася з нею у Вашингтоні.
Зазвичай вважається, що у подружжів перших осіб – лише гуманітарні завдання. Та війна показала – це не так. Наша сила не така вже й “м’яка». Ми багато можемо, тим паче разом”, – написала Олена Зеленська у фейсбуці.

Після зустрічі з Байденами відбулися зустрічі з чоловіком віцепрезидентки Камали Гарріс Дугласом Емхоффом, послом США в ООН Ліндою Томас-Грінфілд, заступницею адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізобель Коулман, заступницею держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд та генеральним хірургом США Вівеком Мурті.

Надалі Зеленська мала честь отримати в Меморіалі жертвам комунізму у Вашингтоні премію Dissident Human RightsAward, присуджену всьому українському народові.

Президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення розповів, що 20 липня його дружина виступить у Конгресі США від імені всіх українських матерів та жінок. Глава держави очікує на важливі для України результати за підсумками візиту першої леді в США.

Олена Зеленська почала візит у США 18 липня. Зокрема, вона зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, відвідала меморіал жертвам Голодомору в центрі Вашингтона та зустрілася з представниками української діаспори.
Це перший виїзд першої леді за кордон після початку повномасштабної війни Росії проти України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна