Олена Зеленська – з візитом у США, вже зустрілася з Блінкеном

Дружина президента України Олена Зеленська в рамках візиту до США зустрілася з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

Про це вона повідомила на сторінці у ФБ у вівторок, 19 липня.

“Я тут (у США – ред.) на запрошення першої леді Джилл Байден. Вона відвідала Україну в травні, щоб особисто побачити й поспілкуватися з тими, хто через війну втратив дім, близьких. Тепер моя черга говорити у США про українські потреби в нашому спротиві та боротьбі з агресором”, – написала Зеленська.

Перша леді також повідомила, що вже зустрілася з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

“Його позиція щодо того, що, цитую: “суверенна, незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін”, залишається незмінною”, – зазначила вона.

Разом з тим, речник Держдепу Нед Прайс заявив, що Блінкен запевнив Зеленську у прихильності США Україні. Він також відзначив її роботу з цивільними особами, постраждалими від війни.

“Державний департамент оголосив, а потім скасував заплановану коротку появу Блінкена та Зеленської перед фотографами. Стримане прибуття свідчить про те, що Зеленська приїхала не як офіційний представник уряду свого чоловіка, президента Володимира Зеленського”, – пише АР.

Видання повідомляє, що у вівторок Зеленська має зустрітися з дружиною президента США Джилл Байден, а в середу – виступити перед законодавцями в залі Конгресу в Капітолії.

Також Зеленська відвідала Меморіал жертвам Голодомору 1932-1933 рр.

Була зустріч і з очільницею Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Павер.

Крім того, перша леді зустрілася з родиною, котра постраждала від ракетного обстрілу вокзалу в Краматорську й наразі лікується в США.

“Наталя Степаненко з 11-річними двійнятами Яною та Ярославом були на вокзалі в Краматорську й намагалися евакуюватися саме того дня, коли туди прилетіла російська ракета… Тоді навколо них загинуло понад 50 людей, Наталя втратила ногу, Яна – обидві. Ярослав як єдиний вцілілий самовіддано доглядав своїх дорогих дівчат у лікарні. Нині ця родина у США. Вона перша, якій допомогла Програма протезування, ініційована Українським домом у Вашингтоні та Посольством України у США”, – пише Зеленська. 

Вона також відзначила, що Наталя вже пристосовується до нового протеза, а Яна готується до протезування найближчим часом. 

“Це означає, що вони знову зможуть ходити, як до того страшного дня у Краматорську”.

Читайте також:
Звільнена з полону Тайра поїхала на Warrior Games: перед турніром у США – збори в Британії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна