На посаду Джонсона вже претендують Сунак, Мордонт і Трасс

За результатами четвертого туру голосування за майбутнього лідера Консервативної партії Великої Британії, що відбувся сьогодні, участь у виборах братимуть троє кандидатів.

Про це у вівторок, 19 липня, інформує “Європейська правда”.

За словами глави процедурного Комітету 1922 року сера Грема Бреді, один голос не було зараховано. За результатами голосування до наступного туру виборів пройшли:

  • молодша міністерка з торговельної політики Пенні Мордонт (92, було 82);
  • колишній міністр фінансів Ріші Сунак (118, було 115);
  • міністерка закордонних справ Ліз Трасс (86, було 71).

Натомість колишня міністерка із питань рівності та місцевого самоврядування Кемі Баденох набрала найменшу кількість голосів – 59 (було 58) – і вибуває з перегонів.

Завтра відбудеться останній тур голосування депутатів, під час якого оберуть двох фіналістів.

У четвер, 21 липня, британський парламент іде на канікули. За цей час члени Консервативної партії по всій країні голосуватимуть поштою, щоб обрати нового лідера. Результат буде оголошено 5 вересня.

Нагадаємо, 7 липня глава британського уряду Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. Це означає і втрату прем’єрської посади, але Джонсон планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера восени.

Читайте також:
Ліз Трасс пообіцяла забезпечити поразку Путіна у війні проти України у разі обрання прем’єркою Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна